Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Δραστηριότητες Σεπτεμβρίου 2017MHNAΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:
Α. Μια από τις πολλές δραστηριότητες που δουλέψαμε το μηνά Σεπτέμβριο  είχαν σχεση με τη συνένωση της ομάδας, τη συνεργασία, τη φιλία, παιχνιδια γνωριμιας, επικοινωνίας και αλλά πολλά. Παρακάτω σας παρουσιάζω μερικές από τις δράσεις με τα προνηπιάκια μας!

Με αφορμη το βιβλίο Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε:

 Συζητήσαμε σχετικα με το θεμα τι μπορουμε να κανουμε και τι επιτρέπετε να κανουμε με τα χερια μας καθως και τι δεν επιτρέπεται να κανουμε με τα χερια μας. Αφού επεξεργαστήκαμε το θεμα καταπιαστήκαμε με την παρακάτω δραστηριότητα:

Κανουμε το περιγραμμα της παλάμης.


Ζυζηταμε τι μας αρέσει να κανουμε με τα χεράκια μας.

Κοβουμε τις παλαμιτσες.

Τα παιδια εκφραζουν τις ιδεες τους, σχετικα με το τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανουμε με τα χερια μας.Ιδού τα αποτελεσματα!!!!
 Β.Με αφορμη το βιβλιο οι λεξεις δεν ειναι για να πληγώνουμε αναφερθηκαμε σε εκεινα τα λογακια που μας κανουνε χαρουμενους και σε εκεινα τα λογακια που μας στεναχωρουν. Το blog http://aretis-place.blogspot.gr, μου εδωσε μια πολυ καλη ιδεα ωστε να επεξεργαστω το θεμα με τα προνηπιακια μου.
Φτιαξαμε το βαζο με τα γλυκα λογακια και φτιαξαμε και το βάζο με τα ασχημα λογακια, με τα λογακια εκεινα που όποτε τα λεμε μας στεναχωρουν. Ειναι οι λεξεις που δεν μας αρεσει να μας λενε.


Τα παιδια χρωματιζουν το βαζο με τα γλυκα λογακια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου